De la “sarac si cinstit” la “prosper si implinit”

23.12.2014

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

Desi de peste 20 de ani piata romaneasca s-a populat cu traineri si cursuri – un lucru foarte bun – exista un fenomen care nu s-a intamplat inca: intelegerea legaturii dintre bani si dezvoltarea personala. Multa lume pune egal intre dezvoltare personala si un soi de auto-psihanaliza, ceva complicat si ezoteric, util pentru psihologi si vraci, la distanta de viata pragmatica de zi cu zi, unde banul e legea. Acest mod de gandire nu ne e de ajutor.
Ce este dezvoltarea personala? DP inseamna sa te maturizezi frumos, sa inveti sa iti asumi responsabilitatea pentru propria ta viata, astfel incat oamenii din jurul tau sa se bucure ca iti stau in preajma, in loc sa le fii povara. AJUTANDU-TE PE TINE, DE FAPT AJUTI INTREAGA LUME!
DP nu e nici filosofie, nici psihanaliza, nici spiritualitate exagerata si nici meserie. Este un titlu pus pe o nevoie a omului: cea de evolutie! Ca domeniu, DP este un cumul de idei si tehnici prin care poti sa realizezi cresterea, maturizarea, evolutia. Ii inteleg pe cei care desconsidera acest domeniu: e mult mai simplu sa dai vina pe ceva exterior, sa spui “e o tampenie” decat sa depui un gram de efort sa intelegi despre ce e vorba sau sa te uiti cu adevarat la tine, sa iti acorzi tie (corp, minte, suflet, spirit) macar 10 minute zilnic. Esti prins cu traitul vietii de zi cu zi, alergatura, treaba, griji – cand sa te mai poti gandi pe bune la evolutia ta ca fiinta umana?
Ziua de maine devine intr-atat de importanta incat eclipseaza fundamentalelr “cine sunt eu cu adevarat?” Si “incotro ma indrept?”, “unde o sa fiu peste 5 ani/ 10 ani/ ….?”. Sa fii preocupat de DP(dezvoltare personala) inseamna sa te gandesti pe termen lung la tine, la esenta ta, la evolutia ta si sa faci zilnic “exercitii”, constientizari, alchimizari ca sa o iei in sensul dorit de tine.
Chiar glumeam zilele trecute cu un prieten: “vezi ca astazi sunt un om spiritual doar o ora, restul fugi din calea mea” – o usoara ironie referitoare la persoanele care se comporta uman doar in anumite situatii, iar in altele uita total ca sunt “maestri” / vindecatori sau formatori si cei din jur au “ocazia” sa fie injurati, aspru criticati si judecati.
Revenim. Care este legatura dintre DP si bani? Oamenii care devin prosperi in mod autentic se gandesc la bunastarea pe care si-o doresc si o construiesc cu rabdare printr-o gandire corecta, incluzand binele tuturor si planuri nobile de intr-ajutorare a celor in nevoie. Persoanele care devin versiunea lor mai buna se construiesc pe ei insisi in ani si ani.
Sa spui ca nu ai timp de DP sau de studiul prosperitatii inseamna ca nu ai timp de …tine – suna absurd, nu-i asa??? Daca ai atitudinea “sunt prea ocupat sa fac bani, nu ma intereseaza prostiile astea cu DP, am serviciu, trebuie sa am grija de copii, astea sunt lucruri serioase, nu baliverne cu DP” inseamna ca nu ai planuri concrete, ca nu stii unde vei ajunge peste cativa ani, ca nu te intelegi pe tine si crezi ca prosperitatea vine daca vrea ea. Vrei bani doar sa supravietuiesti? Sau vrei sa devii prosper (ca drept divin al fiecarui om)? Aceleasi mecanisme emotionale si mentale pe care le folosesti sa te maturizezi le folosesti si sa te chivernisesti. Si prosperitatea si DP lucreaza cu sistemul de valori si convingeri ca mecanism central pentru atingerea succesului.
Care e finalitatea DP? Bucurie, crestere, libertate: sa te bucuri de viata cat mai mult, sa cresti in directia dorita si sa ai posibilitatea sa alegi ce iti doresti in viata. Cand ai suficiente resurse financiare te bucuri de confort, iti alegi mai usor anturajul, investesti in tine, poti face ceea ce doresti, iti poti implini vise cu mai mare usurinta, poti ajuta mai multe persoane, orizonturile tale se largesc. Banii sunt o resursa esentiala ce merge mana in mana cu DP. Adevarata bunastare cuprinde atat bogatia spirituala cat si bogatia materiala.
Iti propun sa privesti situatia ta actuala. Oricare ar fi aceasta, tu te-ai adus acolo si deci TU vei iesi de acolo in caz ca nu iti place sau vei continua in acea directie daca e cea potrivita. Ai putea proceda asa:
1) Propune-ti o tinta de prosperitate pentru urmatorii 2-3 ani (bani)
2) Gandeste-te la ce ai de invatat sa ajungi acolo (DP)
3) Fa-ti un plan de invatare
4) Gaseste zilnic timp dedicat sa inveti si sa lucrezi cu tine, fara a renunta la nimic
5) Cere sfatul specialistilor.
Banii si evolutia sunt complementare si se sustin reciproc. Daca gandesti constient ca e asa, dar ceva mai profund zice nu are cum sau ca ai vazut tu ca nu e asa, te invit la consiliere – vom descoperi impreuna convingerile limitative, nivelurile de pe care vin si le vom inlocui cu programele cele mai potrivite evolutia ta actuala. Iti urez din inima sa fii un om prosper, implinit si fericit!

Articol inspirat de andyszekely.ro

http://www.andyszekely.ro/de-la-sarac-si-cinstit-la-prosper-si-implinit/

Toate minunate!
Adina Ene – 0724.226.999
Consilier Dezvoltare personala
Trainer, Terapii Alternative
Practician Terapia cu Ingeri (Certified Angel Practitioner by Charles Virtue)

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”