Catina cu miere si polen

13.10.2014

Articole > Nutritie

0 comentarii

Odata cu schimbarea anotimpului, pana cand corpul se obisnuieste cu fluctuatiile de temperatura, pot aparea devitalizarea si scaderea imunitatii. Foarte multi dintre noi se confrunta in perioada aceasta cu simptome de tuse, dureri in gat, nas infundat, raguseala, dureri de cap etc. Suntem mai predispusi la raceli si viroze.(Anulat, anulat, anulat :-) !!!) Aceasta se intampla pentru ca organismul nostru trebuie sa se adapteze la schimbarea de clima, la micsorarea zilei, la racirea aerului. Daca imunitatea este slabita, atunci este foarte posibil sa resimtim puternic trecerea la un nou anotimp.

Un preparat excelent, la indemana oricui si foarte usor de facut, este catina cu miere si polen.

Reteta :
400 grame de catina;
400 grame de miere;
100 grame de polen crud;

Preparare :
Intr-un borcan se amesteca toate ingredientele si se lasa la macerat pentru 2-3 zile. Se pastreaza apoi la frigider. Pentru sporirea eficientei, puteti amesteca si o sticluta de tinctura de propolis (antibiotic natural), precum si lamai bio taiate bucati, cu coaja cu tot.

Atat timp cat tine sezonul rece, luati cate o lingurita de trei ori pe zi si veti constata sporirea imunitatii si a rezistentei organismului la bolile de sezon. Preparatul se poate administra si copiilor, fara probleme. Pentru copii faceti cure de cate 10 zile, cu pauza de alte 10 zile.

Catina, ca si mierea si polenul face parte din categoria superalimentelor.

Catina este un medicament natural, fiind extrem de bogata in vitamina C, dar si in vitaminele A, B1, B2, E, precum si in minerale si aminoacizi esentiali. Putem sa consideram fructele de catina ca o multivitamina. Le putem consuma sub forma de suc, sirop, gem, vin, in miere etc. Eu imi fac provizii de catina si le tin la congelator. Periodic, cand se termina borcanul de catina in miere, scot cate o punguta si imi fac acest preparat. Mai adaug fructe de catina si in smoothie-uri si sucuri.

Sursa: http://www.hranatate.ro/ideea-zilei/catina-cu-miere-si-polen/

P.S. E pacat sa ne orientam exaltati (doar) spre goji, noni si fructe & legume din tari indepartate si sa uitam de minunatele plante, fructe si legume de pe meleagurile noastre.
Eu nu sunt o mare fana a gustului de propolis, asa ca de multe ori fac reteta mai simplu: catina + miere = love -> sanatate, vitalitate si imunitate optime. Si ii trimit si fratelui meu din Anglia. ;)
Nu uitati ca in preventia si tratarea starilor de raceala, gripa si pentru cresterea imunitatii per total ne ajuta Argintul coloidal – vezi produse.
Sanatate maximaaaa!

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”