Vorba dulce mult aduce!

14.3.2016

Articole

0 comentarii

Atunci cand cineva ne vorbeste frumos devenim mult mai receptivi, nu-i asa? Vorba dulce nu inseamna minciuni, ascunzisuri, ci a vorbi de la inima iubitoare la inima iubitoare. La ce ajuta sa ranim, sa criticam, sa insultam, sa reprosam, sa tipam, sa aruncam vorbe, sa vorbim in zeflemea ? Aparent se produce o eliberare, insa cel mai adesea conflictele se intetesc, generand si mai multa frustrare. Cand facem cuiva "ceva", de fapt ne facem noua insine. Cand iti adresez tie cuvinte, de fapt mi le spun mie, cand iti ofer tie, imi ofer mie...la un nivel profund. Din violenta, duritate, inflexibilitate nu se poate sa se nasca pacea si bunatatea decat daca inmuguresc inainte in suflet iertarea, lumina, iubirea, constientizarea, constiinta inalta. Dincolo de vorbe suntem noi, fie cei care le rostim, fie cei care le auzim... 
Am observat ca sunt inconjurata in mare parte de persoane care vorbesc cu blandete si folosesc expresii ce creeaza in sens de crestere. Uneori raman surprinsa: mi-a facut cadou cineva un set de analize de sange www.doctoracasa.ro , la 7.30 s-a prezentat in fata usii un tanar asistent cu pofta de viata, cu cea mai "usoara mana", nu am simtit nimic. A facut glume cu fiul meu, au dat noroc. Deci se poate sa fim tratati in sistemul medical cu respect, cu profesionalism si cu drag. Cum poate fi mult mai bine decat atat??? Am simtit o stare de deschidere si confort cand mi-am amintit de fiintele care mi-au vorbit si imi vorbesc "frumos" - LE MULTUMESC, am simtit o stare de strangere si usoara neplacere cand mi-am amintit de vorbe dure - LE MULTUMESC si celor care asa pot/ stiu / vor sa transmita. Ce altceva e posibil?
Aceasta constientizare este foarte importanta pentru mine. Am auzit de multe ori "Vorba dulce mult aduce" si ma ducea cu gandul la linguseala si neadevaruri. Am recalibrat si am clarificat acum ca mie imi place sa mi se vorbeasca ca unei fiinte minunate ce sunt, care merita tot ce e mai frumos. Si eu aleg sa folosesc blandetea si dulceata in cuvintele mele si in tonul meu (nu inseamna ca sunt o sfanta si nu ma supar sau nu ma enervez uneori). Si mi-am dat seama ce ma deranja in anumite sisteme si institutii, inclusiv scolare: diferentieri , ursuzenia, sictireala, duritatea, instigarea, raspunsurile scurte si reci, inflexibilitatea. Cum poate fi mult mai bine decat atat? 
Te imbratisez si ti-o spun din spatiul cel mai iubitor din mine! Fii binecuvantat/a mereu!

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”