Levi - genialitate fara varsta, mesaj direct, sincer, inspirational

18.10.2015

Articole

0 comentarii

Abia a implinit 19 ani si pentru trecatori e un pusti care ia o pauza intre lectii. Dar aparentele inseala. Iar adevarul e de-a dreptul revoltator: in timp ce multi romani isi tocesc coatele prin facultati sau cauta un loc de munca, acest copil este deja mic intreprinzator. De 3 ani, Elekes Levente – pe scurt, Levi - isi castiga existenta, iar la parinti mai merge doar in vizita - fiindca tot de atunci locuieste si se intretine singur. Nu e nici bogat, dar nici sarac.

A dat lovitura pe cand avea 16 ani: pe internet - si nici macar nu e expert in programare sau aplicatii. Pur si simplu a avut fler. Pe cand mai toti romanii se uitau doar la filme incarcate pe reteaua globala, el se gandea cum sa scoata bani din ele. In 2011, filmele romanesti de pe YouTube nu aveau reclame. Levi a contactat reteaua si a devenit unul din primii romani - platit prin contract pentru reclamele repartizate pe contul sau.

Si-a facut video-blog, si s-a apucat sa vorbeasca in eter despre probleme care il macinau. Pentru fiecare reclama vazuta de cineva care accesa pagina lui, castiga cativa bani, si asa a facut primii bani de buzunar. Apoi a incercat marea cu degetul: sa convinga marii creatori de continut din Romania, care aveau milioane de accesari pe net, ca el poate fi impresarul lor online. Si sa le aduca bani. Cu tupeu a contactat trupa pe care o venera: BUG Mafia.

Viseaza ca povestile postate de el in retea vor ajunge in sufletul oamenilor: Vrea sa schimbe mentalitatea. Militeaza pe net pentru hrana sanatoasa, pentru iubire si tolerata, pentru diminuarea consumului si a poluarii. Nu si-a luat masina, desi ar fi putut. Prefera trenul si bicicleta si e convins ca daca transportul in comun ar fi gratis in orasul lui, copiii n-ar mai suferi de astm bronsic. 

A spart toate tiparele. La fel ca el sunt mii de tineri - stiu ce vor chiar daca noi nu-I intelegem. Si din seaua bicicletei, are indrazneala de a da sfaturi celor mari: „Sa aiba curaj sa treaca de limite, asta au parintii nostri de fapt: niste limite, niste bariere, care trebuie daramate.

Nu-I pasa ca cei mari il considera inconstient,nu-I e teama ca-si va frange gatul. Face ce-i place, si nu simte ca munceste, e fericit, iar pentru el, viitorul in Romania, suna mai bine decat oriunde in lume.

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”