Despre respiratie

14.1.2015

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

Respiratia poate fi privita ca insasi viata. Viata la fiinta umana fara respiratie nu exista sau nu e viata de trait. Sa ne gandim cum de harta astrologica a unei persoane nu se calculeaza in functie de momentul in care ovulul e fecundat, cum de nu se realizeaza pornind din momentul in care incepe procesul nasterii. Cand insa? In momentul in care fiinta umana ia prima gura de aer (un soi de supa cosmica cu multi influente – lunare, solare, planetare, etc) si cel mai probabil va scoate primul scancet, care nu poate fi produs fara ca inainte sa fii tras aer in plamani.

Asadar faptul ca meditatia de grup de sambata 17 ianuarie ora 19.00 are ca pilon central viata ca miracol si deschiderea catre o viata constienta plina de miracole, de miracole zilnice nu e intamplator impletita in aceeasi seara cu exercitii de respiratie si aducere a energiei in corp. Ce miracol mi s-a intamplat astazi? Ce miracole dau voie sa mi se intample? Cum se poate mai bine, mai frumos, mai plin de Dumnezeu? Vom respira constient. Urmarindu-ne respiratia putem atinge stari profund meditative. Urmarindu-ne respiratia stim ce simt corpul si sufletul nostru. Cand isi fac aparitia o emotie, o durere, bucuria, entuziasmul, placerea ne schimbam respiratia – stari diferite, tipuri diferite de respiratie pana la oprirea respiratiei. Fiind atenti la ea, ne putem analiza cu usurinta. Coordonandu-ne propria respiratie ne guvernam viata. Putem folosi respiratia pentru a nu mai simti durerea… Propun o respiratie pentru a simti si mai adanc si mai puternic si asa se ajunge la ceea ce sta in spate si la a intelege, a accepta si integra, implicit a vindeca.
Cu ajutorul respiratiei mama isi poate usura cu mult durerile din timpul nasterii (minunea ei, cadou divin – de unde vin copiii? Toti de la Dumnezeu! ) si astfel va transforma experienta.

Respiratia e imposibil sa aiba loc daca nu ajunge la noi suflul divin. Nimic nu exista fara a fi insuflat de Creator. Dumnezeu ne-a plamadit si apoi a suflat viata peste noi si in noi.
Respiratia ne dezvaluie inclusiv suferinta anterioara. Sa privim de exemplu spre persoanele cu astm. Cauza acestei dizarmonii o reprezinta durerea inabusita, durerea interioara puternica, suferinta tinuta prizoniera, suferinta ce taie respiratia, o neacceptare, poate chiar de catre proprii parinti sau poate doar sentimentul ca nu a fost acceptat, oricat s-ar fi straduit cei din jur sa arate contrariul, nu au gasit calea.

In timpul sesiunii de respiratie ne concentram pe inspirul si expirul nostru, astfel vom adauga constienta si vine la pachet prezenta. Aici si acum. Ne aducem energia in corp, deci ne adunam energia risipita in situatii exterioare inapoi acasa. Inspirand ne umplem de viata, expirand evacuam tot ce ne apasa, tot ce nu e necesar vietii, tot ceea ce nu ne permite o viata plina de iubire si de miracole.

Toate minunate!

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”