Cuvant, rugaciune si TATAL NOSTRU

29.8.2014

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

“Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!”

Sa fim atenti atunci cand ne rugam caci fiecare cuvant este important. O prietena de-a mea se tot ruga sa vina repede masina cand iesea din casa, astfel ca vedea cum autobuzul trecea pe langa ea. In loc ca ea sa sa spuna: “Te rog, Doamne, sa vina masina de care am nevoie cand ajung eu in statie. Multumesc.”
Sa nu uitam sa multumim in rugaciune si sa simtim bucuria si onoarea de a vorbi cu Dumnezeu, cu ingerii, cu sfintii. Chiar daca rugaciunile noastre sunt pline de durere, la sfarsit sa simtim cum pietrele ni se iau de pe inima ca si cum deja totul s-ar fi rezolvat, caci le lasam in mainile Lor si atunci problemele devin suportabile. Un mare om ne indemna: “Nu-i spune lui Dumnezeu cat de mari sunt probleme tale, ci spune-le problemelor tale cat de mare este Dumnezeu!”.
Puterea rugaciunii, stim prea bine, uimeste oamenii de stiinta prin rezolvari asa-zis miraculoase. De cativa ani incoace fizica cuantica si tehnologiile de ultima ora explica in termeni stiintifici probabilitati si posibilitati extinse, aproape au dat de cap cum aceste miracole se intampla, certificand existenta de natagaduit a unui Creator Genial. O data explicate ele devin acceptate si de catre sceptici si “realisti”.
Valeriu Popa ne atrage atentia ca in “Tatal nostru” s-a produs e eroare de traducere, o traducere nu tocmai corecta. A intrebat in cadrul unei conferinte: “Stiti care este acea greseala? E ceva ce nu va suna bine?” I-a ridicat pe mai multi in picioare sa spuna “Tatal Nostru” , dar le-a venit greu sa isi aminteasca uzuala rugaciune, pe care o invatam in copilarie si ar trebui spusa de cateva ori pe zi, sa ruleze in mintea si in inima noastra cu usurinta si drag. Ea are o putere uriasa, Mantuitorul este cel care ne-a invatat-o. Cand ne simtim rau, cand poate suntem deochiati – se spune in popor, de fapt am preluat prin empatizare ori ne-au fost trimise voit sau nu ganduri si energii necompatibile, cand ne simtim fara putere, cand grijile si fricile ne napadesc, tratamentul de urgenta foarte accesibil si cu rezultate imediate consta in a recita cu tot sufletul, cu toata inima, cu toata atentia de 7 ori, de 9 ori, de cat mai multe ori TATAL NOSTRU. Ne vom simti apoi parca zburand ca niste fluturi.
Sa revenim… Greseala este aproape de sfarsit “…si nu ne duce pe noi in ispita…” Nu stiu daca Dumnezeu ne duce in ispita, eu as inclina ca nu – cred profund ca Dumnezeu ne ajuta, ne salveaza, ne iubeste. Valeriu Popa inlocuieste si ne indica si noua sa facem asta cu “nu ne lasa pe noi sa cadem in ispita”. De oriunde ar veni ispita, il rugam pe El sa ne protejeze si sa nu ne lase sa umblam pe cai gresite. Sa fim mai atenti la cuvinte. Cuvantul este creator si cand afirmam reusim sa creem acel lucru. Eram amuzata discutand cu o persoana, care imi povestea ca a mintit pe cineva ca un lucru s-a intamplat intr-un anume fel si ulterior acea minciuna s-a transformat in adevar. Exista si o vorba “Te prefaci pana faci!” , adica iti imaginezi, intentionezi, afirmi – acesta este si principiul afirmatiilor pozitive – si cresc exponential sansele sa devina realitate. De exemplu, daca te trezesti dimineata si nu te simti prea bine, mergi in fata oglinzii si iti doresti sa ai o zi plina si frumoasa inainte, asa ca incepi sa iti repeti “Ma simt bine, foarte bine, sunt bine, sunt plin/a de energie!” si vei observa imbunatatiri. Daca iti suna telefonul si esti intrebat ce faci, spune “Exceptional!”. Universul nu isi da seama daca e o gluma sau nu, dar stie ca e pozitiv!
Alt exemplu: este la moda sa vorbim despre criza, despre faptul ca “nimic nu merge”, “nu sunt bani”, “nimeni nu mai are bani” si ce facem de fapt afirmand acestea? Creem dezastrul economic, o lume de lipsuri, saracie si tristete, in loc sa ne concentram pe plusuri, pe faptul ca avem mancare, apa, o stare acceptabila de sanatate, o familie, un acoperis si cate si mai cate.
Puterea rugaciune incorporeaza puterea intentiei, puterea credintei, puterea gandului, puterea cuvantului si mai ales cea mai mare dintre toate – puterea lui Dumnezeu, puterea iubirii nesfarsite a Celui mai Bun Parinte pentru fiecare dintre fii Lui caci “Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este infinit mai mare decat iubirea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu”(Arsenie Boca).
Asadar sa rostim corect, cat mai des si cu credinta, constientizand fiecare cuvant din minunata si puternica ruga:

TATAL NOSTRU

Tatal nostru, care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele (sau ‘cea spre fiinta’) da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne lasa pe noi sa cadem in ispita, ci ne izbaveste de cel rau si viclean. Amin!

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”