Adevarat sau fals despre terapeutul spiritual

16.2.2015

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

1. Terapeutul spiritual / spiritualistul „trebuie” sa fie sarac. FALS. Orice om, indiferent de profesia pe care o desfasoara, are dreptul sa traiasca in Abundenta si Prosperitate. Spiritualitatea echilibrata promoveaza o viata imbelsugata si nu saracia.

2. Spiritualistul „trebuie” sa stea izolat, departe de viata cotidiana. FALS. Un om ce profeseaza corect, in domeniul spiritualitatii, nu poate ghida alt om daca nu cunoaste viata cotidiana, daca nu-i cunoaste mediul.

3. Spiritualistul „trebuie” sa stea permanent in post si rugaciune. FALS. Postul si rugaciunea se fac in masura in care se simte necesitatea.

4. Spiritualistul „trebuie” sa ajute pe toata lumea. FALS. Fiecare om are Liberul Arbitru de a alege cu cine intra in rezonanta si nu este corect sa se intre peste deciziile altei persoane.

5. Spiritualistul are o „Misiune”. FALS. Spiritualistul are o profesie pe care o desfasoara normal, ca orice alt om. Termenul de „Misiune” nu inseamna Salvarea Lumii, inseamna o Cale, un Drum.

6. Spiritualistul este raspunzator pentru vietile celor cu care intra in contact. FALS. Ghidarea spirituala este un punct de vedere, o optiune, nicidecum un factor hotarator in luarea anumitor decizii. Fiecare om este liber sa ia in considerare sau nu, sfaturile si sugestiile unui spiritualist si sa actioneze sau nu, in consecinta, Asumat si Constient, in functie de discernamantul pe care-l poseda.

7. Spiritualistul „trebuie” sa fie un individ religios practicant. FALS. Spiritualitatea nu are neaparat legatura cu religia. “Religia mea este iubirea”

8. Spiritualistul „trebuie” sa fie accesibil tuturor. FALS. Orice om ce desfasoara o profesie este liber sa se valorizeze atat cat doreste si sa selecteze oamenii cu care lucreaza, in functie de criteriile personale.

9. Spiritualistul are o „datorie” fata de oameni. FALS. Spiritualistul nu este cu nimic mai dator omenirii decat un contabil sau un sofer.

10. Spiritualistul este „obligat” sa manifeste disponibilitate oricui, oricum si oricat. FALS. Spiritualistul are o singura obligatie, iar aceasta este fata de el insusi: sa pastreze in permanenta un nivel superior de Constientizare, sa isi pastreze constiinta curata.

Sursa: Romanisme „spirituale”!-Adrian Valerian Antonovici

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”