OFT – Atingerea Originara

4.9.2014

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

“Atunci când atingem corpul, înțelegând, în același timp, la nivel profund, inteligența sa uimitoare, în fața ochilor noștri se petrec miracole de vindecare. OFT pornește de la premisa încrederii în Viață și în puterea unei atingeri necondiționate. Fiecare ființă umană tânjește după acest tip de atingere. Cheamă un miracol al vindecării, în viața ta – primește OFT și pornește într-o călătorie a dezvăluirii unui potențial inimaginabil.” Andrew Fretwell

6 Premise ale vindecării

1. Clienții se simt în siguranță, din punct de vedere fizic, mental și emoțional, și primesc sprijin adecvat, validare, și respect pentru sentimentele lor.
2. Clienții se relaxează profund, se simt îngrijiți, și rămân prezenți în procesul de vindecare, indiferent de disconfortul pe care îl resimt.
3. Mintea clienților tace. Cu alte cuvinte, aceștia se opresc din gândire, întrucât gândirea scoate oamenii din momentul prezent, iar momentul prezent este locul unde se petrece vindecarea.
4. Clienților li se permite să-și recunoască și asume propriile sentimente. Un grad mai crescut de conștientizare poate fi înspăimântător, și uneori foarte dureros. Așadar, aceștia trebuie să știe că cineva înțelege acest lucru, pentru a putea rămâne centrați în procesul de vindecare.
5. Clienții simt importanța și sfințenia momentului, și faptul că fiecare sentiment al lor este important. Astfel, energia, folosită până acum pentru a reprima încărcătura emoțională, este eliberată și se transformă în energie vindecătoare.
6. Clienții sunt deschiși față de influxul crescut de chi (energie) și se capitulează în fața propriei lor puteri interioare. Pagina s-a schimbat. Acesta este locul acceptării, unde s-a petrecut vindecarea.

Din punct de vedere practic, OFT consta din doua parti:

– Prima parte implica relaxarea profunda a sistemului nervos. In acest scop, se aplica OFT de-a lungul coloanei vertebrale si pe glandele suprarenale. Procesul poate dura intre 20 de minute si o ora, timp in care tesuturile si organele se relaxeaza in profunzime. Aceasta relaxare constituie de fapt esenta procesului OFT, deoarece ne permite sa ne simtim in siguranta si sa ne deschidem.

– A doua parte a procesului consta in conectarea cu sentimentele profunde din abdomen, prin atingeri blande in zona ombilicului, ficatului, intestinului gros si intestinului subtire. Acest lucru permite constientizarea si eliberarea vechilor traume emotionale. Ca facilitatori ai procesului terapeutic, nu ne concentram pe rezultate, ci doar ‘ascultam’ si sustinem persoana sa se regaseasca pe sine.

La baza conflictelor interioare si exterioare se afla adesea emotiile pe care n-am reusit sa le “digeram”, sa le integram in viata si in corpul nostru. Insa multi dintre noi nu au modele care sa ne arate cum sa gestionam dificultatile emotionale. Acest program ne ajuta sa devenim unul dintre aceste modele de care lumea are atata nevoie.

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”