Despre OFT

4.9.2014

Articole > Terapii si initieri

0 comentarii

Viaţa de zi cu zi, trăită in viteză, este privită de fiecare dintre noi cu alţi ochi. Unii – puţini, sunt fericiţi, împăcaţi, liniştiţi, senini, privesc viaţa şi tot ceea ce li se întâmplă cu bucurie şi detaşare si îşi atrag, de cele mai multe ori prin atitudinea pe care o au, binele şi prosperitatea, sănătatea şi fericirea. Mai sunt ceilalţi – cei mai mulţi, a căror viaţă este trăită furtunos, cu griji, probleme, eşecuri, dezamăgiri şi nefericire, în mare parte din timp. Poate părea oarecum nedrept ca unii să fie fericiţi, sănătoşi şi liniştiţi în timp ce alţii să fie nefericiţi şi mereu îngrijoraţi. Specialiștii pe diferite domenii afirma ca vindecarea şi binele se câştigă prin conştientizare. Pentru a ne vindeca sănătatea, viaţa şi sufletul, este foarte important să ne recunoaştem trăirile şi emoţiile. Doar aşa ne putem elibera. Original Feeling Touch ne ajuta sa atingem starea de libertate şi linişte pe care o simţeam când eram copii, chiar bebeluşi în pantecele mamei. Numai revenind la acele trăiri vom reuşi să o luăm de la început. De altfel, OFT (Original Feeling Touch) sau senzaţia atingerii originale este un concept care a ajuns recent la noi în ţară şi este destul de puţin cunoscut. Această terapie este văzută şi înţeleasă ca o nouă “cale către revenirea la starea fără de vină, fără de teamă, fără blocaje, în care erai la începuturile existenţei tale, în formă pură şi naturală în care te-a conceput Viaţa.” Aşa este descris conceptul pe care l-a dezvoltat şi cristalizat Andrew Fretwell, instructor senior în sistemul Universal Tao al maestrului Mantak Chia. Cu o experienţă de peste 25 de ani ca profesor de alchimie internă taoistă, Chi Kung, pentru sănătate şi vitalitate şi Chi Nei Tsang (masaj terapeutic abdominal) în Europa şi Asia, Andrew a revoluţionat sistemul. OFT – Original Feeling Touch este un tip de atingere blândă şi iubitoare, foarte relaxantă şi vindecătoare. Reprezintă distilarea a peste 20 de ani de experienţă “Chi Nei Tsang”, masaj abdominal chinezesc al lui Andrew Fretwell, care a adus această cunoaştere în România. Aceasta atingere este cea mai naturală formă de atingere, aşa cum lichidul amniotic susţine copilul în pântecele mamei sale, aşa acest masaj ne învăluie şi ne mângâie, ne protejează şi ne susţine. Ne face să renaştem, simţindu-ne din nou la început de viaţă. Dacă vă puteţi imagina iubit necondiţionat, dorit şi aşteptat ca şi când lumea fără voi nu ar fi completă, atunci puteţi să vă vindecaţi. Acest masaj exterior este special deoarece are capacitatea de a fi simţit până în adâncul sufletului. E acea schimbare de la care se simte binele şi vindecarea oricărei probleme.
Şedinţa de masaj OFT este unul dintre cele mai naturale şi plăcute lucruri pe care le puteţi face în această viaţă. Persoana care primeşte masajul poartă o discuţie de început cu facilitatorul OFT. Este partea care ajută la relaxarea profundă a sistemului nervos. Procesul poate dura între 20 de minute şi o oră, timp în care ţesuturile şi organele se relaxează în profunzime. Aceasta relaxare constituie esenţa procesului, deoarece ne permite să ne simţim în siguranţă şi să facem primul pas spre vindecare. Apoi, se aseaza pe masa de masaj, complet îmbrăcat, preferabil în haine lejere. Persoana care va primi atingerea OFT va sta întâi pe burtă apoi se va întoarce pe spate. Facilitatorul OFT va atinge blând spatele, rinichii şi zona de proiecţie a glandelor suprarenale, producând o relaxare extrem de profundă. Respiraţia devine profundă şi ritmică şi întregul corp intra în modul parasimpatic. Apoi, se lucrează pe abdomen cu mişcări blânde şi uşoare, ajutând la decongestionarea zonelor restricţionate și “tari” la atingere. Acest pas permite conştientizarea şi eliberarea vechilor traume emoţionale.
Acest tip de masaj se adresează oricărei persoane care doreşte să se relaxeze şi să intre în contact cu sentimentele sale profunde, ascunse, ce uneori ne împiedică să evoluăm sau să trăim cu adevărat. În timpul procesului de masaj, subiectul simte o relaxare profundă, pace, conexiune cu propriul corp şi propriile sentimente. Se simte susţinut şi conţinut, simte că are spaţiul sigur şi intim în care îşi poate trăi liber sentimentele şi emoţiile ce le-a ţinut ascunse atât de mult timp. Uneori apar senzaţii de râs, de plâns, tuse, deoarece organismul intră în contact cu emoţii ce pot fi trăite şi eliberate pentru a creşte viteza procesului de vindecare.
Beneficiile acestui masaj sunt nenumărate si profunde.
În primul rând se ajunge la o relaxare extraordinară, cum putine terapii reușesc. Abia atunci când corpul este relaxat se pot produce efecte vindecătoare miraculoase. Apoi, la fel de important, OFT-ul facilitează eliminarea emoţiilor stocate în ţesuturile noastre de-a lungul anilor. Un alt beneficiu major este eliberarea somato-emoţională. Atingerea OFT poate fi aplicată pe orice zonă a corpului, dar în protocolul standard se aplică pe zona coloanei vertebrale, rinichi, ficat şi abdomen. Cu ajutorul acestor atingeri-magice se poate trata foarte bine stresul sub toate formele: “Trebuie menţionat că orice proces de vindecare poate fi falicitat şi susţinut de OFT. În special, îl recomandam cadrelor medicale (care-givers) şi persoanelor care susţin şi ajută bolnavi cronici sau în stadii avansate/terminale. Rudele persoanelor aflate în aceste stări de suferinţă pot beneficia foarte mult de efectele masajului deoarece asupra lor este o presiune uriaşă. De multe ori, toată atenţia familiei se concentrează asupra celui bolnav, iar persoanele/rudele care oferă îngrijire ajung să sufere de diferite afecţiuni din cauza consumului emoţional foarte mare şi deoarece de multe ori îşi abandonează propriile nevoi pentru a le satisface pe cele ale persoanelor bolnave. Aceste persoane necesită susţinere şi relaxare, de aceea OFT este potrivit pentru ele”. Pentru a vă vindeca nu este nevoie să urmaţi un număr bine stabilit de şedinţe. Vindecarea vine de la sine, pe parcurs, în funcţie de starea emoţională a fiecărui individ şi de experienţa sa de viaţă. Trebuie menţionat că nu facilitatorul sau ghidul OFT este cel care vindecă. Niciodată nimeni nu vindecă pe nimeni alcineva! Noi ne vindecăm singuri. Ghidul OFT, cum îi spune şi numele, este alături de noi pentru a ne ghida în “călatoria noastră de autoexplorare şi autoacceptare”, oferind atingere fără intenţie, susţinere necondiţionată, spaţiu de vindecare şi încredere totală în capacitatea de autovindecare a celui care primeste OFT. Relaxarea şi pacea profundă sunt direct proporţionale cu stresul în care se întoarce persoana care a primit OFT. Relaxarea ţesuturilor se simte până la 3 zile după sedinţă, iar ţesuturile “lucrează” mult după terminarea sedinţei. Aşadar, tehnica de masaj OFT este o nouă şi foarte efiecientă metodă de vindecare a sinelui, a sufletului şi a trupului.

Pentru programari sunati la 0724.226.999

 

Comentarii :
...text...
“ Succese infinite, bucurii nesfârşite, uşurinţă şi claritate!
Îmbrăcate toate cu iubire. ”